Historie

De geschiedenis van Neenah Coldenhove

Neenah Coldenhove is onze handelsnaam. Onze volledige bedrijfsnaam is echter Neenah Coldenhove Holding B.V.  In 1661 koos de familie Boshoff al het hoogste punt langs de Eerbeekse Beek als locatie voor hun nieuwe papiermolen. Op de vele hectaren land rond de fabriek die ook in het bezit van de familie waren, werden duizenden bomen geplant. De fabriek staat nog steeds midden in het bos dat toen geplant is. Bovendien is een deel nog steeds eigendom van Neenah Coldenhove, dat in 1924 werd overgenomen door de families Sanders en Van Vreeswijk.

Sinds de oprichting in 1661 heeft Neenah Coldenhove een reputatie hoog te houden als leverancier van kwalitatief hoogwaardig papier voor speciale toepassingen. Van oudsher heeft Neenah Coldenhove een stevige marktpositie met traditionele producten zoals karton voor kantoorartikelen (o.a. archiefmappen) en speciaal enveloppenpapier. In de jaren zeventig breidde Neenah Coldenhove haar productportfolio uit met Screencol, transferpapier voor rotatiezeefdrukmachines. Hiermee zette de organisatie haar eerste stappen in de drukkerijsector.

Toen aan het einde van de jaren negentig ook het industrieel printen verder werd gedigitaliseerd, ontwikkelde Neenah Coldenhove Jetcol®: het zeer succesvolle en gepatenteerde sublimatietransferpapier. Sinds de introductie van Jetcol® speelt Neenah Coldenhove een toonaangevende rol op de markt voor digitaal printen en heeft ze in navolging van marktontwikkelingen en eigen innovaties een uitgebreid assortiment transferpapier voor verschillende toepassingen ontwikkeld.

In 2011 wordt de afdeling Innovation & Development opgericht en hiermee wordt binnen Neenah Coldenhove nog meer nadruk op innovatie gelegd. Deze afdeling houdt zich uitsluitend bezig met de ontwikkeling van nieuwe papier- en kartonoplossingen. Daarbij maken we gebruik van onze eigen kennis en ervaring, alsmede het uitgebreide internationale netwerk van machinefabrikanten, klanten en andere partners. In 2012 leidde dit tot de introductie van papieroplossingen voor digitaal decorprinten. In 2013 bracht Neenah Coldenhove vervolgens nieuwe verpakkingsoplossingen voor de medische sector op de markt.

Meer weten over de historie van Neenah Coldenhove?