Energie van de zon

Als belangrijk onderdeel van onze MVO-doelen, besloot Coldenhove in 2014 om op zoek te gaan naar oplossingen voor groenere energie. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een gecontroleerd systeem van 100 zonnepanelen met een gecombineerde capaciteit van 20,4 kWh.

De meer dan 70 MWh aan energie die de panelen in de afgelopen vier jaar hebben geproduceerd, is met succes gebruikt door onze productielijnen.

En hier bleef het niet bij. We besloten namelijk ook om een aantal elektrische auto's op te nemen in ons wagenpark en oplaadpunten aan te leggen zodat we nog een manier hadden om de energie te gebruiken. Het management van Coldenhove en de vertegenwoordigers hebben inmiddels elf, voor het merendeel hybrideauto's tot hun beschikking. De oplaadfaciliteiten kunnen ook door onze bezoekers worden gebruikt.

Naast onze programma's op het gebied van energie-efficiëntie en warmte- en waterterugwinning, helpt ook deze slimme e-mobilityoplossing ons om onze impact op het milieu en de maatschappij te beperken.

Volgens de marktvoorspellingen voor 2019 zal het aanbod van volledig elektrische voertuigen fors toenemen en een nieuwe generatie auto-accu's haar intrede doen. Coldenhove zal alle huidige hybride- en niet-hybrideauto's zo snel mogelijk vervangen door volledig elektrische auto's.

Wat precies ons beleid wordt ten aanzien van zonne-energie, is nog niet duidelijk. Op dit moment is een deel van het dak van onze fabriek bedekt met zonnepanelen, maar er is voldoende ongebruikte ruimte op onze locatie voor meer zonne-energievoorzieningen. Hoe dan ook, het gebruik van groene energie willen we verder uitbreiden. Tegen het einde van 2018 zal Coldenhove een besluit nemen over de volgende stappen op dit gebied.