Duurzaamheid

Duurzaamheid

 

Het lijkt contrasterend: Coldenhove bevindt zich als industriële onderneming midden in een bosrijke omgeving. Daarnaast werkt Coldenhove veelal met natuurproducten. Toch vindt er een respectvolle wisselwerking plaats. Omdat de natuur aan de basis van onze onderneming ligt, is duurzaamheid al decennia lang diep geworteld in ons DNA: “De natuur is goed voor ons, Coldenhove wil goed zijn voor de natuur”. Als mede-eigenaar van waterzuiveringsmaatschappij  Industriewater Eerbeek steunen wij bijvoorbeeld alle investeringen en ontwikkelingen om grondstoffen uit ons afvalwater te halen.

Goed nabuurschap

Ons motto vertaalt zich verder in het streven van Coldenhove om een goede ‘buur’ te zijn en een positieve bijdrage te leveren aan de omgeving: wat groen kan doen we ook groen. Op en rondom het eigen terrein draagt Coldenhove zorg voor 35 hectare eigen bos. Daarnaast worden in samenwerking met onze buren - Landal Coldenhove, Stork Veco, het zwembad en bewoners van de huizen op en rondom het terrein –  actief verbindingen gelegd voor het opwekken en delen van energie en warmte. Tenslotte vinden wij het van belang dat onze buren geen of zo min mogelijk last ondervinden van het productieproces.

De lat voor duurzaam ondernemen ligt steeds hoger: Coldenhove is dan ook doorlopend proactief in het realiseren van efficiencyslagen. Via de Lean Six Sigma methode (bij Coldenhove toegepast sinds 2010) reduceren we continu het verbruik van energie en grondstoffen per geproduceerde ton.

 • Energie van de zon

  Als belangrijk onderdeel van onze MVO-doelen, besloot Coldenhove in 2014 om op zoek te gaan naar oplossingen voor groenere energie. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een gecontroleerd systeem van 100 zonnepanelen met een gecombineerde capaciteit van 20,4 kWh.

  Meer informatie
 • Energiebesparing

  Het was eind 2015. Overtuigd van het belang van een kleinere ecologische voetafdruk organiseerden we - op zowel organisatorisch als operationeel niveau - brainstormsessies in onze managementteams. We zochten naar manieren om ons energieverbruik te verminderen en daarvoor was het niet voldoende om alleen te weten hoe hoog het totaalverbruik in de productieketen was.

  Meer informatie
 • Nog maar enkele stappen verwijderd van een gesloten watercircuit

  Coldenhove werd meer dan 350 jaar geleden opgericht in het dorp Eerbeek. Dit is een ideale locatie voor de papierindustrie, omdat het zoete water op de Veluwe van uitstekende kwaliteit is. In het begin werd het afvalwater geloosd in dezelfde beek waar het water uit was gewonnen. Dit afvalwater bevatte vezels, kalk, klei en opgeloste stoffen als zout.

  Meer informatie
 • Welkom bij het zwembad van Coldenhove

  Aanvankelijk gebruikte Coldenhove warmteterugwinning alleen voor interne doeleinden. Toen de gemeente Eerbeek/Coldenhove begin jaren tachtig plannen maakte voor de renovatie van het openbare zwembad, besloot Coldenhove zijn restwarmte aan te wenden voor het verwarmen van het zwembadwater.

  Meer informatie