Duurzaamheid

Duurzaamheid

Het lijkt contrasterend: Neenah Coldenhove bevindt zich als industriële onderneming midden in een bosrijke omgeving. Daarnaast werkt Neenah Coldenhove veelal met natuurproducten. Toch vindt er een respectvolle wisselwerking plaats. Omdat de natuur aan de basis van onze onderneming ligt, is duurzaamheid al decennia lang diep geworteld in ons DNA: “De natuur is goed voor ons, Neenah Coldenhove wil goed zijn voor de natuur”. Als mede-eigenaar van waterzuiveringsmaatschappij  Industriewater Eerbeek steunen wij bijvoorbeeld alle investeringen en ontwikkelingen om grondstoffen uit ons afvalwater te halen.

Goed nabuurschap

Ons motto vertaalt zich verder in het streven van Neenah Coldenhove om een goede ‘buur’ te zijn en een positieve bijdrage te leveren aan de omgeving: wat groen kan doen we ook groen. Op en rondom het eigen terrein draagt Neenah Coldenhove zorg voor 35 hectare eigen bos. Daarnaast worden in samenwerking met onze buren - Landal Coldenhove, Stork Veco, het zwembad en bewoners van de huizen op en rondom het terrein –  actief verbindingen gelegd voor het opwekken en delen van energie en warmte. Tenslotte vinden wij het van belang dat onze buren geen of zo min mogelijk last ondervinden van het productieproces.

De lat voor duurzaam ondernemen ligt steeds hoger: Neenah Coldenhove is dan ook doorlopend proactief in het realiseren van efficiencyslagen. Via de Lean Six Sigma methode (bij Neenah Coldenhove toegepast sinds 2010) reduceren we continu het verbruik van energie en grondstoffen per geproduceerde ton.