11-06-2019
Neenah Coldenhove Designers Award

Eerbeek,Juni 2019.- Neenah Coldenhove maakt de genomineerden bekend van de 2019 WHENPAPERMEETSFASHION Award. 
De genomineerden pasten voor hun eindexamen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU), digitale sublimatie print toe. De 10 genomineerden zijn Nikki en Dafne Noij, Veerle Martens, Leila El Alaoui, Melanie Hazeleger, Eef Hietbrink, Eline Verhoeven, Christina de Korte, Max Cobelens, Arlen Wright en Karenina van den Crommenacker. Op donderdag 27 juni wordt bekend gemaakt wie de prijs wint. De prijs is een artist in residency in een externe digitale printwerkplaats waar verder gewerkt kan worden aan het eigen portfolio.

De jury bestaat uit Linda Valkeman, Hanke Leeuw en Dirk van Vreeswijk. Linda Valkeman is een succesvol fashion print designer en studeerde in 2009 af aan de HKU. Hanke Leeuw is directeur van het Centrum Leven Lang Leren en Onderwijs Innovatie van HKU. Dirk van Vreeswijk is werkzaam als innovatie architect bij papierfabriek Neenah Coldenhove. Neenah Coldenhove produceert digitaal sublimatie transfer papier dat wereldwijd wordt ingezet voor het bedrukken van textiel.  
In samenwerking met BYWIRE.net is Neenah Coldenhove in 2017 het WHENPAPERMEETSFASHION open innovatie programma gestart. Het programma verbindt onderwijs communities met de digitale textiel druk technologie en industrie. Het innovatie programma voorziet daarnaast in workshops met experts uit de industrie. Zo vond bijvoorbeeld in april 2019 een 2 weeks HKU breed seminar plaats met Lucila Kenny over het verven van textiel met voedselafval in combinatie met sublimatie transfer.

In samenwerking met Roland DG, installeerde Neenah Coldenhove een Texart-sublimatieprinter en kalander op de HKU School of Design School in Utrecht. Hiermee maakten studenten uit diverse richtingen kennis met de uitgebreide mogelijkheden van sublimatie transfer druk zoals dat tegelijkertijd wereldwijd gebeurt bij mode-, sportkleding-, interieurtextiel- en reclamebedrijven. We wensen alle genomineerden heel veel succes in deze creatieve competitie. Voor meer informatie contacteer Dirk van Vreeswijk op dirk.vanvreeswijk@neenah.com. Volg het programma op instagram @whenpapermeetsfashion