11-10-2017

Coldenhove Papier en Neenah Paper zijn overeengekomen dat de Eerbeekse papierspecialist onderdeel wordt van Neenah Paper. Het Amerikaanse bedrijf uit Alpharetta, Georgia neemt alle aandelen over van de nazaten van de twee aandeelhoudende families en het zittende management. De overname is naar verwachting definitief op 1 november 2017.

Coldenhove Papier vindt de overname van groot belang voor haar groei strategie. CEO Jeroen Alkemade: ‘Coldenhove Papier is een sterke maar kleine specialist in een consoliderende wereldmarkt. Om de ingeslagen weg van groei van de laatste jaren te kunnen voortzetten hebben we gezocht naar een financieel sterke partner die onze groei strategie kan ondersteunen. Neenah Paper is met verkoop in 80 landen een wereldspeler in specialistische producten, die de innovatieve kracht van Coldenhove Papier erkent. Ik ben verheugd dat we in Neenah Paper onze strategische partner hebben gevonden’.

Over Coldenhove Papier

Coldenhove Papier is opgericht in 1661 en heeft zich in ruim 350 jaar ontwikkeld tot leverancier van kwalitatief hoogwaardig papier voor speciale toepassingen. In de laatste decennia heeft Coldenhove Papier zich toegelegd op digitaal industrieel printen van textiel met de ontwikkeling van het succesvolle sublimatie transfer papier (DTP). Met een uitgebreid assortiment gepatenteerd transferpapier speelt Coldenhove Papier een toonaangevende internationale rol in de markt voor industrieel printen van textiel. Naast dit succesproduct heeft Coldenhove ook een sterke positie in de markt voor medische sterilisatie papieren en andere specialistische papieren met een technische toepassing. Coldenhove Papier behaalde in 2016 een omzet van ongeveer € 40 miljoen. De onderneming telt 120 medewerkers en is actief in 45 landen.

Voor meer informatie over Coldenhove Papier, raadpleeg www.coldenhove.com

Voor meer informatie over Neenah Paper, raadpleeg www.neenah.com 

 

Contact informatie:

Coldenhove Papier, Nancy Wachter (executive assistant), +31 (0)313 670635,
+31 (0)6 34178872, nancy.wachter@coldenhove.com