02-09-2019
Dobbepaarden en Jetcol DHS

Eind augustus 2019 is midden in de Osingadobbe buitendijks bij Marrum in Friesland een fotokunstwerk van visual artist Marcel van Luit onthuld. Het werk betreft een enorme afbeelding gemaakt met ons Jetcol DHS sublimatie transfer paper dat speciaal geschikt is voor ChromaLuxe aluminium platen. Het kunstwerk verbeeldt het verhaal van de honderdvijftig paarden die in 2006 ingesloten raakten op de rand van de dobbe na een zware storm. Na 2 weken werden de paarden gered door 4 dappere amazones uit Marrum. Het werd wereldnieuws.

Landschapskunst in het water
The artwork is part of a 7 km walk route initiated by Sense of Place in cooperation with ItFryskeGea and Marrum dorpsbelang. Het kunstwerk is ontworpen door Marcel van Luit en is door Wilcovak met een Epson SC F7100 op Jetcol DHS sublimatie transfer papier van Coldenhove geprint en daarna getransfereerd op circa 20 ChromaLuxe platen. Vervolgens zijn de platen gemonteerd op een aluminium draagconstructie door de mannen van Staal. Het 2 ton wegende gevaarte is met een kraan in de dobbe geplaatst.

Limited edition
Coldenhove heeft i.s.m. Reelmedia een film gemaakt van de productie van het kunstwerk. Daarnaast zijn er door de kunstenaar i.s.m. Wilcovak 20 mini exemplaren beschikbaar voor 300 euro per stuk. De opbrengst hiervan komt ter beschikking van de nog te realiseren ‘Tarp van de Takomst’; een onderzoek- en onderwijs project in Friesland. Voor meer info over de limited edition zie.