10-08-2017
Coldenhove neemt deel aan de Microfactory voor Fashion bij de Munich Fabric Start!

Trends veranderen steeds sneller - de kledingindustrie moet continu op zoek naar nieuwe technische oplossingen en bijpassende bedrijfsmodellen die voldoen aan de eisen van de consument. Op de Munich Fabric Start die plaatsvindt van 5 tot en met 7 september 2017, hebben Coldenhove en een aantal andere bekende bedrijven uit de branche zich samengevoegd om gezamelijk een microfactory te vormen. Een microfactory waar het kledingproductieproces gedemonstreerd zal worden van ontwerp, tot printen, snijden en de confectie van het kledingstuk.

Digitalisering is het woord dat momenteel van kracht is voor vele bedrijven in diverse industrieën. Ook in de kledingindustrie is de digitalisering in volle gang. Niet alleen in de individuele fasen van productontwikkeling, maar ook in de hele procesketen, tot aan het eindproduct.

Realize Now! Dit is het motto van de Microfactory, die speciaal is samengesteld op basis van de behoeften van de kledingindustrie. Het doel is om kleding kosteneffectief en efficiënt te produceren, zelfs als de productieruns klein zijn.

Op de München Fabric Start krijgen de bezoekers de mogelijkheid om de ontwikkeling van een kledingstuk stap voor stap met eigen ogen te bekijken en overtuigd te raken van de continuïteit van het proces. Bezoekers kunnen een eigen sportshirt ontwerpen en laten produceren.

Coldenhove heeft eerder dit jaar deelgenomen aan een "Digital Textile Micro Factory" op de Texprocess in Frankfurt. Deze microfactory demonstreerde ook de mogelijkheden van sublimatie printen door een geïntegreerde productieketen voor kleding te tonen. Klik op de onderstaande video en kijk op welke wijze Coldenhove aanwezig was tijdens de "Digital Textile Micro Factory" in Frankfurt.

Heb je de "Digital Textile Micro Factory" in Frankfurt misgelopen? Maak je geen zorgen, Coldenhove zal vanaf 5 t/m 7 september in München deelnemen aan een soortgelijke microfactory op de München Fabric Start. Neem contact op met Coldenhove voor een gratis bezoekersbadge.