Klantverhaal Phoenext

In 2003 kocht Jakob Lameijer een zeefdrukkerij in Oost-Nederland. Het bedrijf drukte destijds al jaren op textiel en verwerkte dat vervolgens tot diverse eindproducten zoals clubvaantjes en tafelvlaggetjes. Jakob was geïnspireerd geraakt door de producten en de mogelijkheden die het drukken op textiel met zich meebracht. Ook met Lameijer als nieuwe eigenaar ging Phoenext door met het produceren van bedrukte textiele producten. Het assortiment werd sterk uitbereid.

Het drukken werd in eerste instantie uitbesteed, maar in 2013 kocht Phoenext haar eigen digitale printer. Hierdoor vond van nu af aan het volledige productieproces in-huis plaats. Dit zorgde voor een zekere mate van flexibiliteit en controle over het proces waardoor Phoenext kon voldoen aan de specifieke wensen en eisen van haar klanten. “De eisen van onze klanten worden steeds strenger”, zegt Lameijer. Een full-color kleurbeeld dat afwijkt van de huisstijl van een eindklant is in deze tijd onacceptabel. Door een nauwe samenwerking met distributeur Texo Trade Services (TTS) kon Phoenext de concurrentie voorblijven. TTS heeft sterk ondersteund in de zoektocht naar de juiste combinatie tussen sublimatie transfer papier, printer en inkt. Sinds de samenwerking met TTS draait Phoenext op Jetcol IndustrialXtreme®. Deze verandering op basis van sublimatie transfer papier heeft onder andere geresulteerd in een afname van de inktconsumptie. Daarnaast heeft de verandering ertoe geleid dat de voorraad van verschillende papierproducten is afgenomen doordat Jetcol Industrial Xtreme® ingezet kan worden bij het bedrukken van diverse textielsoorten, waardoor Phoenext nog slechts één product gebruikt. “We hebben ook getest met een dunner papier, maar wij merkten direct dat een dunner papier voor problemen zorgde in ons proces en zo leidde tot een hogere kostprijs van onze producten”, vertelt Lameijer.

Kortom, de nauwe samenwerking met Texo Trade Services is zeer waardevol geweest voor beide partijen. Onder andere de keuze voor een sublimatie transfer papier als Jetcol Industrial Xtreme® heeft ons een aantal belangrijke procesvoordelen opgeleverd. 

Product uit deze case
Customer operates in this market
Reclame

Deze hoogwaardige markt kenmerkt zich door zeer gedetailleerde…

Meer informatie