Customer case Kalas

Kalas is meer dan vijfentwintig jaar geleden ontstaan uit een passie voor fietsen. Het merk Kalas heeft een rijke geschiedenis in de wielerwereld en staat voor topkwaliteit, productinnovatie en uitstekende klantenservice.

De visie van Čestmír Kalaš – oprichter van het bedrijf, voormalig wielrenner en succesvol coach van verschillende wereldkampioenen – werd twee decennia later gerealiseerd toen zijn bedrijf uitgroeide tot een van de toonaangevende fabrikanten van wielerkleding in Europa.
Kalas richt zich nog steeds op dezelfde doelklanten als in de beginperiode: wielerclubs en -teams die de hoogste normen stellen, maar ook bedrijven die hun naam willen laten opvallen door de productie van fietskleding.

Tegenwoordig is Kalas gespecialiseerd in de op maat gemaakte productie van hoogwaardige fietskleding voor teams, clubs, bedrijven en particulieren. Kalas creëert jaarlijks ongeveer 5000 unieke ontwerpen en produceert meer dan 100.000 sportproducten in meer dan 400.000 verschillende vormen, maten en materialen. Het assortiment omvat shirts, jassen, shorts, kledingaccessoires en vele andere opties. Alles bedrukt met sublimatie.

Kalas koos voor sublimatieprinten om de precisie te bereiken die alleen hoogwaardige en functionele materialen kunnen bieden. “Met deze drukmethode kunnen complexe ontwerpen en foto’s met grote nauwkeurigheid en in een groot aantal kleuren worden afgedrukt”, aldus het bedrijf.
De jaren zijn verstreken, maar Kalas produceert alle artikelen nog altijd met dezelfde passie en toewijding als voorheen. Kalas was daarom op zoek naar een partner die de beste prestaties kon garanderen. “We hebben besloten om sublimatietransferpapieren van Neenah Coldenhove te gebruiken, omdat deze een goed gedefinieerde kwaliteitsoverdracht van de grafische afbeeldingen garanderen.”

Kalas is zeer tevreden met onze Jetcol® TA 105 g/m2, maar ook met de service die Neenah Coldenhove biedt. Jetcol® Thermal Adhesive (TA) is een speciaal gecoat papier dat ervoor zorgt dat het papier en het textiel tijdens het sublimatieproces stevig aan elkaar kleven zonder dat er kleefstoffen op het textiel achterblijven.

Waarom gebruiken we sublimatietransferpapier? Als het om sportkleding gaat, is het erg belangrijk om zeer nauwkeurig te zijn voor verdere verwerking van alle afzonderlijke onderdelen. Door de kleefkracht van het papier van Neenah Coldenhove wordt de beweging van het weefsel tijdens de overdracht verminderd, zodat de gewenste scherpe resultaten worden verkregen.

Ook op het gebied van innovatie is Kalas erg vooruitstrevend. Kalas: “Door innoverende materialen en productiemethoden te gebruiken willen we onze positie als een van de beste producenten in de markt behouden. We willen samenwerken met leveranciers zoals Neenah Coldenhove die onze visie en consistentie onderschrijven en die bereid en in staat zijn om net zo hard te werken als wij om altijd aan de behoeften van onze klanten te voldoen.”