Customer case PrintStuff

PrintStuff Company in Moskou behoort tot het wereldwijde netwerk van distributeurs van Coldenhove. Een van hun succesvolste klanten levert kwalitatief hoogwaardig bedrukte kleding voor de mode-industrie. Het geheim achter het succes van hun bedrukte kleding? Het sublimatietransferpapier van Coldenhove!

Deze specifieke klant gebruikt Jetcol® HTR3000- en Jet-X® sublimatietransferpapier in combinatie met digitale Epson-printers. “Jet-X® sublimatietransferpapier van Coldenhove heeft een hogere maximale inktbezetting dan andere bekende Europese merken. Voor sommige projecten gebruikt de klant ook Jetcol® HTR3000-papier. Wanneer andere prints moeten worden gedrukt, kunnen de papierrollen en kleurprofielen snel worden verwisseld. Alles sluit naadloos op elkaar aan.”

De thermische geleidbaarheid is een van de belangrijkste redenen waarom de klant van PrintStuff voor het sublimatietransferpapier van Coldenhove heeft gekozen. “Uit onze testen blijkt dat Jet-X® 57-papier van Coldenhove een aanzienlijk hogere thermische geleidbaarheid heeft dan papiersoorten van andere merken met een gewicht tussen 60 en 75 g/m². Hierdoor kunnen we ruim twee keer sneller produceren dan met ander papier.” Een hogere thermische geleidbaarheid betekent dat het papier en het textiel slechts kort met elkaar in contact komen. Dit is een vereiste om de inkt goed over te brengen op de stof. Hoe korter het contact tussen het papier en de stof, hoe minder diep de inkt in de stof doordringt. Hierdoor zijn de kleuren aan het oppervlak van de stof helderder en zuiverder.

De prijs-kwaliteitsverhouding speelde ook een belangrijke rol bij het kiezen van een papierleverancier. “We hebben ook goedkopere papiersoorten van Chinese, Turkse en andere Europese merken geprobeerd. Hoewel we op korte termijn geld hebben bespaard, hebben we ook aardig wat verlies geleden als gevolg van gebrekkige producten. Uiteindelijk waren we door de verliezen twee keer zo veel geld kwijt dan dat we hadden bespaard. Na deze mislukte experimenten besloten we om terug te keren naar Coldenhove en bij hen te blijven. De producten van Coldenhove zijn misschien duurder, maar op de lange termijn besparen we tijd en geld en we profiteren van een betere afdrukkwaliteit.”

In het huidige economische klimaat schommelt de vraag naar maakproducten veelvuldig. Het kan riskant zijn om vooraf grote hoeveelheden papier te bestellen. Een grote voorraad papier zorgt er misschien voor dat de productie niet stil komt te liggen, maar het is ook een dure oplossing die niet elk bedrijf zich kan veroorloven. Daarom hebben distributeurs van Neenah Coldenhove, zoals PrintStuff, altijd papier op voorraad voor hun klanten. “Onze leverancier zorgt ervoor dat voortdurend aan onze printbehoeften wordt voldaan. Dit is een waardevolle dienst waarmee we jaarlijks veel geld besparen”, aldus de klant van PrintStuff.

Products used in this case